Meer dan 4 ton coke in houtcontainer onderschept in Rotterdam
17 Sep, 13:50
foto
De lading coke werd zo aangetroffen in de container dat ook met hout was gevuld. (Foto: Openbaar Ministerie Nederland)


In de Rotterdamse haven is 4.022 kg cocaïne uit Suriname onderschept. De drugs met een straatwaarde van meer dan 301 miljoen euro zat in een container dat gevuld was met hout en als bestemming had Polen.

Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat het om de grootste cocaïnevangst in de Rotterdamse haven in de afgelopen jaren. "Deze enorme vondst is heel uitzonderlijk", wordt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie geciteerd door de Nederlandse media.. "Maar we onderscheppen de laatste tijd wel vaker grote cocaïnepartijen van meer dan 1000 kilo." In de haven van Vlissingen werd eerder dit jaar een cocaïnevondst van meer dan 5.000 kilo gedaan. In 2005 werd ook 4.600 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven gevonden. "De vondst van vannacht staat sowieso in de top-3 grootste vondsten ooit", zegt de woordvoerder.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie maakt zich grote zorgen over het toenemende aantal 'uithalers' in de Rotterdamse haven. Dat zijn vaak jonge criminelen die het haventerrein op gaan om drugs uit zeecontainers te halen. Dit jaar zijn er al 325 aanhoudingen verricht, dat is meer dan de 281 aanhoudingen in heel 2020.

"Of het toenemende aantal uithalers te maken heeft met de steeds groter wordende drugsvondsten, is onduidelijk. Daar kan ik niks over zeggen", zegt de woordvoerder. "Maar ik kan me wel voorstellen dat het lastig is om 4.000 kilo cocaïne in je eentje te tillen."
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October