Personeel Telesur legt werk per onmiddellijk neer
18 Aug 2021, 15:45
foto


Het personeel van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft het werk per onmiddellijk neergelegd. Het besluit is op een zo juist gehouden algemene ledenvergadering genomen. Bondsvoorzitter Harvey Panka zegt aan Starnieuws dat de maat vol is.

Het bedrijf verkeert in financieel zwaar weer mede omdat het de koers van 12,50 niet mag verhogen. Schulden worden betaald in valuta, alle componenten van de dienstverlening worden betaald in valuta en het bedrijf hanteert een koers van 12,50 terwijl de marktkoers schommelt tussen de 21 en 22. "We hebben het punt bereikt dat het zo niet verder kan. De raad van commissarissen (rvc) krijgt 1 x24 uur de tijd om niet te bemoeien in de leiding van Telesur," zegt een verontwaardigde Panka.

Conform de wet beheert de directie het bedrijf en moet zij ervoor zorgen dat de dienstverlening kostendekkend is. Telesur heeft vorig jaar een verlies van meer dan US$ 43 miljoen geleden, terwijl het bijna een kwart miljard SRD moet innen bij klanten. "Banen staan op het spel. We zijn bij de president geweest en bij de minister van TCT, maar het ziet ernaar uit dat we niet worden gehoord," stelt de bondsvoorzitter.

Wat de bond ook zwaar op de maag zit, is dat de vicepresident in plaats van een vertegenwoordiger van de bond, iemand uit zijn partij in de raad heeft geïnstalleerd. Nu moet volgens Panka de wet worden gewijzigd opdat de bond een vertegenwoordiger in de rvc kan hebben. Per direct zijn alle Telesur-kantoren gesloten, zegt Panka. Ofschoon veel diensten zijn geautomatiseerd, zal de samenleving de staking van het Telesur-personeel wel merken, kondigt de bondsvoorzitter aan.
Advertenties