Vondst handgranaat in valhelm
18 Jun, 16:57
foto


De politie heeft vandaag een handgranaat in beslag genomen. De handgranaat is gevonden in een valhelm dat in een voertuig was, na de aanhouding van twee verdachten Martin O. (42) en Maikel A. (44) voor een poging tot diefstal.
 
Deze zaak kwam aan het rollen toen een militair ontdekte dat twee mannen zijn bromfiets aan het stelen waren. De twee mannen waren in een voertuig ter plaatse waarin zij de bromfiets zouden vervoeren. De militair had zijn bromfiets geparkeerd op het terrein van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). Samen met een collega hield hij beide mannen aan.

Een van hen, Martin O., verklaarde dat hij de bromfiets in opdracht van twee mannen moest vervoeren. Die mannen hadden hem aan de dokter Sophie Redmondstraat ontmoet en gevraagd de bromfiets vanuit het terrein van het BOG te vervoeren. Hem was een foto van de bromfiets getoond. De mannen gaven hem ook twee valhelmen mee om in de wagen te vervoeren samen met de bromfiets.

Toen de politie Martin O. en Maikel. A aanhield, werd hun voertuig met een sleepwagen vervoerd. De medewerkers van het sleepbedrijf deden de vondst van de handgranaat in een van de valhelmen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.
Advertenties