7 mensen overleden; 215 positief (35.7%)
18 Jun, 20:32
foto


7 doden zijn betreuren aan Covid-19 het afgelopen etmaal. 2 patiënten zijn overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, 2 in 's Lands Hospitaal, 1 in het St.Vincentius Ziekenhuis, 1 in het Diakonessenhuis en een zieke heeft thuis het leven gelaten. Het aantal doden in de maand juni is opgelopen naar 141. Totaal zijn 443 mensen in Suriname doodgegaan aan deze zeer besmettelijke ziekte.

215 personen zijn positief bevonden op het coronavirus. Van de 603 swabs die afgenomen zijn, blijken 388 negatief te zijn. Van het aantal geteste mensen is 35.7% positief. Voor de vierde keer deze maand is het percentage onder de 40%. Dit cijfer moet onder de 10% zijn om iets opgelucht te kunnen ademen.

Op Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen worden 35 zieken dag en nacht behandeld. In de zorginstellingen zijn 236 patiënten opgenomen. 2.271 geïnfecteerden zijn in isolatie. Vandaag zijn 117 mensen genezen verklaard. 

Vandaag waren na lange tijd diverse handelszaken die gesloten waren weer open. Tijdens de algehele lockdown-periode van drie weken is het aantal besmettingen niet teruggelopen. Alleen op de zondagen en 1 juli die gelijkgesteld is met de zondag, geldt een full lockdown. Zaterdag zijn winkels en diverse zaken open. De lockdown gaat in om 18.00 uur.

Lockdown-overtreders die geen valide reden hebben wanneer zij zich over straat bevinden of geen dispensatiebewijs kunnen overleggen, zullen door de surveillerende politieambtenaren naar het André Kamperveen stadion aan de Letitia Vriesdelaan worden overgebracht. Deze locatie wordt ingaande vandaag, in gebruik genomen, meldt de politie Public Relations.

Advertenties