Ravaksur wil aanpassing Herstelplan 2020-2022
26 May 2021, 19:43
foto


De voorzitters van vakcentrales die deel uitmaken van Ravaksur maken zich grote zorgen over de uitvoering van het Herstelplan 2020-2022 in zijn huidige vorm en willen met president Chan Santokhi praten over de aanpassing ervan. In een recent schrijven aan de president geven zij aan dat hun eigen deskundigen gereed staan om zich samen met de economen die hebben gewerkt aan het plan, hierover te buigen.

Het Herstelplan en het IMF Memorandum of Economic and Financial Policies zijn kortgeleden aan de vakbeweging gepresenteerd. Bij de bespreking waren onder meer de minister van Financiën en Planning en van Buitenlandse Zaken, International Business en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

“Wij maken ons grote zorgen over de uitvoerbaarheid van het Herstelplan in zijn huidige vorm. Onze opinie is ook dat het plan evenwichtiger zou moeten worden gemaakt, waardoor het door grotere groepen in de samenleving zou kunnen worden gedragen”, schrijven de voorzitters in de brief aan Santokhi.

Zij stellen voor dat nog vóórdat het Herstelplan in de Nationale Assemblee wordt behandeld een aantal door Ravaksur aan te wijzen economen samen met de economen die het plan hebben geconstrueerd, dit plan op de tekentafel plaatsen, om zodoende tot een Herstelplan te komen dat aan de hiervoor aangehaalde criteria voldoet.

De brief aan de president is ondertekend door de voorzitters van de vakcentrales, Ronald Hooghart (CLO), Armand Zunder (PWO), Erroll Snijders (AVVS De Moederbond) en Sonny Chotkhan (OSAV).
Advertenties