Inter Moengotapoe schiet tekort tegen Cavaly
26 May 2021, 00:22

Inter Moengotapoe verloor de finale van het Flow Caribbean Club kampioenschap tegen Cavaly uit Haïti. In de belangrijkste wedstrijd slaagde Inter Moengotapoe er niet in een rol van betekenis te spelen. Het was een teleurstellend optreden van de regerende landskampioen die na een 1-0 achterstand bij de rust, de wedstrijd uiteindelijk met 3-0 verloor.

De ploeg uit Moengo probeerde een vroeg doelpunt te maken, maar Romeo Kastiel zag zijn inzet in de derde minuut op de deklat belanden. Daarna trok de ploeg uit Moengo zich terug in de verdediging en liet het initiatief over aan de tegenstander, die daar dankbaar gebruik van maakte. De verdediging van de Surinaamse vertegenwoordiger kwam hierdoor onder enorme druk te staan. Na een paar mislukte pogingen vanaf de rand van het strafschopgebied, slaagde Cavaly er in de 29e minuut in om van ver buiten het strafschopgebied, op voorsprong te komen. Een minuut later faalde Romeo Kastiel om de stand in evenwicht te brengen na een goede voorzet van Rievaldo Doorson. Ploegen zochten de kleedkamers bij een 1-0 stand op.

Na de rust sloeg Cavaly meteen toe en nam na een aanval vanuit de rechter flank een 2-0 voorsprong. Vijf minuten later slaagde Doorson er niet in het gat te verkleinen. Ook Romeo Kastiel faalde om oog in oog met de keeper, halverwege deze speelperiode de aansluitingstreffer te scoren. Hierna viel het spel van Inter Moengotapoe zwaar terug. De spelers konden het niet meer opbrengen om normale voetbalhandelingen te plegen. De benen leken loodzwaar, waardoor elk duel werd verloren. Zelfs spelhervattingen (hoekschop en vrije trap) werden dramatisch verprutst.

Dat de Surinaamse voetballers aan het eind van hun latijn waren, werd pijnlijk duidelijk toen Cavaly vanuit een afgeslagen aanval de 3-0 scoorde en zo de wedstrijd op slot deed. Het is gebleken dat Inter Moengotapoe niet in staat was om in een tijdsbestek van 8 dagen 4 degelijke wedstrijden te spelen, terwijl Cavaly in 7 dagen 4 wedstrijden succesvol heeft kunnen afwerken. Tegen Inter Moengotapoe speelde Cavaly alweer de vijfde wedstrijd en de spelers oogden niet vermoeid. Het is gebleken dat Suriname op clubniveau nog tekortschiet in de regio.