Panama sluit tijdelijk grens Colombia
20 May 2021, 16:58
foto


Panama zal vanaf vandaag, donderdag, zijn grens met Colombia tijdelijk sluiten om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen en de veiligheid aan te scherpen, zei de regering. De aankondiging van Panama komt nadat Colombia de land- en maritieme grensovergangen had heropend.

De regering van Panama zei dat het besluit van Colombia om de grenzen te heropenen "de aanzienlijke vooruitgang in gevaar brengt" die Panama heeft gemaakt om de Covid-19-pandemie en grensbeveiliging te beheersen. "De nationale regering heeft besloten om vanaf 20 mei 2021 de toegang tot het nationale grondgebied via land-, zee- en rivierroutes tijdelijk op te schorten van personen die van de grens met de Republiek Colombia komen", zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring op woensdag.

Colombia heeft woensdag zijn land-, rivier- en zeegrenzen heropend met Brazilië, Ecuador, Peru en Panama, die sinds 17 maart 2020 gesloten waren, aldus de regering. Volgens gegevens van de overheid zijn er in Panama 372.221 gevallen van het coronavirus geregistreerd en zijn 6.305 doden gevallen.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April