1 Covid-dode en 61 nieuwe besmettingen (30.5%)
02 May, 20:25
foto


Een Covid-patiënt is vandaag overleden in het Diakonessenhuis. Gisteren, de eerste dag van mei, waren er twee doden te betreuren. Het aantal overleden aan Covid in Suriname is gestegen naar 207.

61 personen zijn het afgelopen etmaal positief getest. Van de 200 swabs die afgenomen zijn, blijken 139 negatief te zijn. Het aantal positieven is 30.5%, wat heel hoog is. Dit percentage geeft aan dat er veel meer mensen in de samenleving zijn, die positief zijn maar niet getest zijn. De norm is dat van het aantal geteste mensen, onder de 10% positief moet zijn om de verspreiding van het virus beheersbaar te houden. 

Het aantal zieken dat op de Intensive Care Units (ICU) wordt behandeld, is net als gisteren 26. Op de ICU van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie krijgt een patiënt de intensive zorg. In 's Lands Hospitaal liggen 7 zieken in de ICU en in die van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden 18 patiënten behandeld.

In diverse ziekenhuizen zijn 109 Covid-patiënten opgenomen. 323 geïnfecteerden zijn in isolatie. Een groot deel is thuis afgezonderd. Vandaag zijn 55 personen genezen verklaard.
Advertenties