Bijzondere benoemingen binnen KPS
26 Apr 2021, 12:37
foto


Bijzondere benoemingen kennen we binnen het Korps Politie Suriname, maar dan in een naast hogere rang, niet twee drie rangen verder. Een aantal rangen overslaan geschiedt o.b.v. scholing intern en of op de universiteit of daaraan gelijkgesteld. De bevorderingen van Dhanai en Ragunath zijn niet conform de wet. De voordrachten zouden conform de wet op grond van nietigheid naar het overlegorgaan moeten gaan. Als lid van dit orgaan heb ik nimmer iets hiervan gemerkt. Bevorderingen moeten voorspelbaar zijn en moeten verder gekoppeld zijn aan wet en recht. Immers de rechtspositie van ambtenaren wordt bij wet geregeld en mag niet aan willekeur overgelaten worden.

Persoonlijk ben ik de regering meer dan dankbaar m.b.t. tot de bevorderingen van deze twee leden van de bond. Als vakbondsman kan ik nooit ontevreden zijn met bevorderingen van mijn leden.  Ik zal mij zoals altijd keihard inzetten om alle gelijke gevallen gelijk te behandelen als deze. Dit omdat bevorderingen voorspelbaar moeten zijn.

Het systeem heeft telkens gefaald om opleidingen tijdig te organiseren. Hierdoor loopt bijkans het gehele korps achter in zijn rechtspositie. Anderen hebben geluk gehad en hebben benoemingen gehad zonder grondslag 'de zogenaamde bijzondere bevorderingen. Anderen zijn weer naar school gegaan en hebben hun bevordering te danken aan hun jarenlange inzet op de universiteit of een soortgelijke hogeschool.

Ondergetekende is een voorbeeld daarvan. Na mijn masterstudie rechten op de Universiteit op 23 maart 2019, werd ik bevorderd tot onderinspecteur om zodoende te kunnen starten met het management development traject (lees md-traject) samen met de onderinspecteur Marjorie Peer en de inspecteur van politie eerste klasse Sarwan Kasi. Zulks onder leiding van o.a. oud-politiecommissaris in Utrecht mevrouw drs. Georgette Acton en anderen. Na het afronden van het md- traject werd ik samen met Kasi en Peer aangesteld, dan wel bevorderd tot inspecteur van politie tweede klasse. De wet is duidelijk en de grondslag is niets anders dan in het bezit zijn van een masterdiploma en het volgen van een md-traject. Elk korpslid met een masterdiploma moet in een md-traject komen. Gelijke gevallen gelijke behandeling.

In een anoniem artikel online stellen zogenaamde leden van het korps dat het bestuur van de Politiebond tegen de bevorderingen van onze gewaardeerde leden Dhanai en Ragunath zou zijn. Elkeen die mij kent, weet zelfs zonder verificatie dat zulks nimmer waar kan zijn.

De kern van het artikel is bezijden de waarheid en is ronduit triest en haatzaaiend te noemen. Zo wordt beweerd dat Dennis Esajas zonder grondslag is bevorderd tot onderinspecteur. Hij is echter nooit in aanmerking gekomen voor een bijzondere benoeming.  Indien anders daag ik ze uit om het bewijzen.

Er wordt gesproken over bevorderingen van James en Macintosh. Naar aanleiding van deze twee bevorderingen heb ik dag en nacht gevochten voor alle andere onderinspecteurs. Dat werd toen beloond. Alle soortgelijke onderinspecteurs zitten thans in een inspecteurs rang. Gelijke gevallen gelijke behandeling.  Bevorderingen moeten voorspelbaar zijn.

Bijzondere benoeming Damba en Dhoen. Ik draag geen kennis van deze bevorderingen. Mocht het waar zijn, zal ik ook niet schromen om een bijzondere bevordering aan te vragen voor alle agenten van politie 1e klasse die langer dan 3 jaren in die rang dienen. Gelijke gevallen gelijke behandeling. Bevorderingen moeten voorspelbaar zijn.

Aan het eind praten de schrijvers over twee groepen, hier komt duidelijk weer het haatzaaiende karakter van dit artikel. Echter zal ik mij niet daarvoor lenen. Ik zal geen moment toelaten dat men ons korps verdeelt. 'VIRIBUX AUDAX’' (manmoedig door innerlijke kracht). Als politieman hebben wij een hoge moreel en zullen allen als leden van één korps door het leven gaan. We hebben geen groepen, maar een korps. Lang leve mijn korps, lang leve KPS!

Mr Mielando L. Atompai
Inspecteur van politie 2e klasse
Secretaris Surinaamse Politiebond
Fungerend voorzitter Politie Sportcentrale
Voorzitter PVV (Politie Voetbal Vrienden)

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April