Santokhi opent Kabinet van de President Nickerie
22 Apr 2021, 21:46
foto
President Chan Santokhi heeft in Nickerie een werkruimte van het Kabinet van de President in gebruik genomen, donderdag. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft een werkruimte in Nickerie in gebruik genomen dat zal dienen als 'Kabinet van de President' in het district. Het ligt in de bedoeling dat alle districten een eigen 'Kabinet van de President' zullen hebben. Tijdens bezoeken aan districten heeft Santokhi gevraagd om een Project Management Team in te stellen om de districtsontwikkelingen te overzien. Nickerie heeft als eerste hierop ingespeeld.

De president heeft een eendaags bezoek gebracht aan Nickerie, donderdag. Het elektrificatieproject aan de Giebelstraat-Oost Nickerie is opgeleverd. Hij somt de projecten op die uitgevoerd zijn en nog uitgevoerd zullen worden. In Wageningen is er gewerkt aan de hoofdbuis in de zijstraten langs de weg naar het vliegveld. De SWM heeft 750 digitale watermeters geplaatst. Er wordt gewerkt aan de verbetering van de waterhuishouding. Het IDB-project “Sustainable Agricultural Productivity Program” zal in de komende 4 jaren voor een totaalbedrag van ruim US$ 30 miljoen uitgevoerd worden. Aan de Savanneweg komt een zonnepanelenpark van circa 2000 KW, die 650 huishoudens zal kunnen voorzien, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het Kabinet van de President is voornemens om de aanwezigheid in de districten op te voeren om zo ook de participatie van de plaatselijke gemeenschappen en overheidsstructuren te verhogen en waar nodig extra te stimuleren. “Daarom is de keus gemaakt om in Nickerie een werkruimte te creëren voor het Kabinet van de President, dat het beleid moet helpen faciliteren,” merkt het staatshoofd op. Hij zegt dat Nickerie een vitale positie inneemt, met het oog op de opkomende olie-industrie voor de kust van Suriname en buurland Guyana.

De werkruimte moet als katalysator worden gezien, dat het de regering menens is, om actief te participeren voor en met het volk. Santokhi noemt de werkruimte een mijlpaal. Hij doet wederom de oproep aan de andere districten om een Project Management Team in te stellen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April