May verdeelt ondanks verbod 500.000 flesjes 'oso dresi'
05 Apr 2021, 02:47
foto
Natuurgenezer Germain May is teleurgesteld in de overheid. Hij vindt dat hij wordt tegengewerkt, terwijl hij bereid is zijn producten te laten testen. (Foto's: René Gompers)


Natuurgenezer Germain ‘dokter’ May herhaalt dat hij bereid is om zijn producten te laten testen. Hij vindt het erg dat de overheid het project waarbij hij de Super Fever Medicine gratis uitdeelde op verschillende locaties, heeft stopgezet. Ondertussen zijn er 565.000 flesjes van 250 ml weggegeven, deelt May aan Starnieuws mee. Hij heeft graag dat de overheid de eigen productie van medicijnen stimuleert en minder “van die chemische spullen met bijwerkingen” importeert.

May heeft met zijn onderneming ‘De Natuur Heeft Kracht’ zaterdag 1000 voedselpakketten aan behoeftigen verdeeld. Binnenkort zal hij weer 1000 voedselpakketten weggeven. Hij is voornemens om het ook in andere districten te doen. “Ik hoop niet dat de regering dit ook gaat stopzetten,” haalt hij aan. “Toen wij de Fever Medicine aan het verdelen waren, werd het stopgezet door de politie en de districtscommissaris. Ik ben zelfs ook vernederd geworden in Albina. Ik ben weggejaagd. Ik hoop niet dat de overheid mij gaat weerhouden (van pakketten delen) voor mijn volk. Mijn mensen hebben honger.”  

De Super Fever Medicine is erg populair in de samenleving. De flesjes met een inhoud van 250 ml worden gratis verdeeld. Grotere flessen worden verkocht. De drank is bedoeld om op natuurlijke wijze het immuunsysteem te versterken, legt May uit. “Het helpt bijvoorbeeld tegen griep,” geeft hij aan. “Vele mensen hebben het gebruikt toen ze besmet waren en ze zijn genezen. May zegt dat de drank veilig is, want “het heeft geen bijwerkingen.”

May deelt mee dat hij ook gehoor had gegeven aan de oproep van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om oso dresies te laten testen. “De minister heeft de kruidenkenners opgeroepen om hun producten te laten testen. We zijn geweest bij het Farmaceutische instituut. Daar aangekomen was er niet eens een goed formulier. Suriname komt niet eens voor op die sheet want ze importeren alleen chemicaliën…tabletten en medicijnen uit het buitenland. Het was nieuw bij het instituut.”

“Ik ben bereid mijn producten te laten testen,” benadrukt May. “Waarom worden de kleine ondernemers niet gestimuleerd? Ik ben teleurgesteld in de overheid. Er zijn mensen met bepaalde talenten. Wij worden gewoon niet ondersteund, we worden geboycot, terwijl producten uit het buitenland geprezen worden. De gemeenschap heeft de Super Fever Medicine nodig. Het is goed tegen verschillende aandoeningen. Mijn volgers delen mee dat het hun nieren ook heeft gereinigd. Kankerpatiënten hebben er baat bij. Daarom vind ik het erg dat de overheid dit project heeft stopgezet. Het lijkt alsof de overheid het hele apparaat tegen me inzet. Zo voel ik mij. ”

Behalve mensen die een pakket zijn komen halen, zijn er ook aardig wat klanten in de winkel. De natuurproducten zijn niet bepaald goedkoop. Maar de getuigenissen van enkele klanten en volgers van May, stellen dat het allemaal de prijs wel waard is. Stan Moriah, Lorenzo ‘Jah Lighting’ Linki en een zekere ‘meneer Best’ doen ook hun zegje. Ze zijn overtuigd van de effectiviteit van de natuurmedicijnen. Ook zij roepen het ministerie van Volksgezondheid op om de natuurgeneeswijze een kans te geven. “A no alla sma wan wan spoity” en  “Alla den geïmporteerde chemicaliën na fu a natuur den kon”, geven ze aan.  “Kijk, ik drink het. Er is niets aan de hand,” benadrukt Linki, terwijl hij een flesje koude Super Fever Medicine opmaakt.

René Gompers
Advertenties