President: Internet beschikbaar voor scholieren
04 Mar, 18:56
foto
De regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi heeft overlegd met de top van Telesur over diverse vraagstukken. (Foto: CDS)


Beschikbaarheid van internet voor onderwijs is een van de belangrijke problemen die een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi heeft besproken woensdag met de leiding van Telesur. Veel scholieren volgen door de Covid-situatie via internet hun reguliere lessen. Tijdens het onderhoud zijn oplossingsmodellen besproken voor diverse vraagstukken.

De werkbespreking vond plaats op het Kabinet van de President. Bij dit onderhoud waren ook aanwezig vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. Het online lessen volgen en beschikbaarheid van internet is een van de onderwerpen waarover gebrainstormd is met het staatshoofd, meldt de Communicatie Dienst Suriname. Santokhi heeft van het telecombedrijf de nodige aandacht gevraagd voor dit vraagstuk.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vindt het wenselijk dat elke school voorzien is van internetverbinding. “Voornamelijk voor de president is dit van de scholieren belangrijk en het heeft zeker onze aandacht. Samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bekijken wij de mogelijkheden en oplossingen om dit te bewerkstelligen”, laat directeur Mike Antonius van Telesur optekenen.

Advertenties