Afkalving nabij markt Nieuw Nickerie
25 Jan, 04:48
foto


Het is jaar en dag zo geweest, dat men weinig aandacht heeft besteed aan het probleem van de AFKALVING, vooral nabij de visverkoopstand op de markt in Nw. Nickerie. Deze afdeling verkeert thans in een erbarmelijke omstandigheid en is zodanig verwaarloosd, dat er behoorlijke afkalving plaatsvindt. Zelfs de vloer waar de vissers hun koopwaar aanbieden, is behoorlijk aan het afbrokkelen. Dit gedeelte van de markt grenst direct aan de Nickerierivier en wordt slechts beschermd door enkele mangrove- en parwabomen. Het rivierwater komt vooral bij springvloed helemaal bij dit gedeelte terecht, waardoor het probleem nog nijpender wordt.

De aanlegsteiger is inmiddels ook ingestort en als de tekenen niet bedriegen en indien er geen noodmaatregel wordt getroffen, zal binnen no time de visafdeling in de rivier belanden!

In december vorig jaar heb ik gesprekken gevoerd met enkele politici en met de marktmeester, N. Khodabaks; tevens heb ik dit probleem in een radioprogramma aangekaart bij de dc van het rijstdistrict, S. Gobardhan, die beterschap beloofden. Recent heb ik wederom een bezoek gebracht aan de markt en het blijkt, dat de situatie nog steeds ongewijzigd is en erger is geworden.

De ingestorte aanmeerbrug achter de markt te Nieuw Nickerie

Door instorting van de brug kunnen de vissers hun visafval niet in de rivier dumpen, waardoor er een behoorlijke stank ontstaat, die onaangenaam is zowel voor de standhouders; alsook voor de marktbezoekers en toeristen.

Het ligt in de bedoeling om een nieuwe markt op te zetten en wel binnen enkele jaren. Als dat op een andere locatie komt, is vooralsnog onduidelijk. Wel moet er zonder meer een tijdelijke noodmarkt komen. De vorige regering had beloofd om een betonnen dijk te plaatsen bij de visafdeling; echter zijn we enkele jaren verder en er is nog geen enkele pilaar geplaatst. Terwijl het gras groeit, sterft het paard is hier duidelijk het voorbeeld van.

De visverkopers hebben geen andere keus om hun goederen kwijt te raken om hun dagelijks brood te verdienen. Er wordt gehoopt, dat in afwachting van de nieuwe markt en om erger te voorkomen, een duurzame aanpak niet zal uitblijven en binnen de kortste tijd een feit wordt!

Roy Harpal


Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March