Nep-agent verwondt man in borstkas (update)
31 Dec 2020, 16:25
foto


Een man te Flora is ernstig verwond geraakt in zijn borstkas door een kogel van een nepagent. Het slachtoffer is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. Het schietincident vond plaats dinsdag rond 23.30 uur op de kruising Langagrasie– en de Finibitastraat. Het slachtoffer S.J. is per eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Een groep mensen was die avond voor de woning van het slachtoffer S.J. Op een gegeven moment stopte een voertuig met zwaailichten en hoorn op dat adres. In de auto zaten twee mannen en een vrouw. De bestuurder stapte uit en deed zich voor als politieambtenaar en sommeerde eenieder om naar binnen te gaan. Het groepje gaf hieraan geen gevolg, omdat de man werd herkend als te zijn een security guard van een bekend bewakingsbedrijf, meldt de politie Public Relations.

De nep politieman nam weer plaats achter het stuur, terwijl de andere man uitstapte. Zonder enige reden loste deze man enkele schoten in de lucht en één in de richting van S.J. Na de daad reed de bestuurder met zijn mede inzittenden in volle vaart weg. S.J. werd in zijn borstkas geraakt.

De bestuurder van het voertuig Y.D. meldde zich kort na het incident aan op het politiebureau Flora. Hij verklaarde dat hij niet de schutter is geweest, maar een andere man die als bijrijder in de auto zat en bij hem bekend is als M. Echter kon of wilde hij niet verklaren waar M. op dat moment was.

In het voertuig werd er geen zwaailicht noch hoorn aangetroffen. Daarnaast bleken de kentekenplaten van de auto te zijn verwijderd. De auto is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Y.D. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties