Venezuela: Kerstman geeft brood en kleren
21 Dec 2020, 07:38
foto
Een man gekleed als de kerstman van het particulier initiatief 'Santa in the Street' groet inwoners alvorens hij voedsel en kleding verdeelt aan behoeftige gezinnen in een lage inkomens wijk in Guarenas in het oosten van Caracas, Venezuela. (Foto: Reuters)


De Kerstman liep dit weekend door de straten van de buitenwijken van Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Hij gaf kinderen geschenken variërend van brood tot kleding in een tijd dat het land worstelt met de pandemie van het coronavirus en een economische ineenstorting.

Venezolanen vieren opnieuw Kerstmis in crisis, nu de OPEC-natie een zesde recessiejaar en een derde van de hyperinflatie voltooit die de koopkracht heeft vernietigd en een massale migratie heeft aangewakkerd.

De non-profitorganisatie Santa in the Streets deelde zaterdag cadeaus uit in de buitenwijk Guarenas. De organisatie ontvangt al 14 jaar kleding en speelgoed en schenkt deze aan gezinnen en kinderen in arme delen van het land.

Raymar, een jonge man, verkleedde zich als de kerstman en naderde rijen kinderen die met hun ouders wachtten op het ontvangen van brood en bologna, kleding, schoenen en speelgoed.

Amilcar Ruiz, lokale coördinator voor Santa in the Streets, zei dat de groep dit jaar meer voedsel uitdeelde vanwege de behoeften van de gemeenschap tijdens de pandemie. In voorgaande jaren heeft de groep meer speelgoed meegenomen. "De gemeenschap zei: "Sluit ons niet uit," zei Ruiz. "Gezinnen hebben minder om hun kinderen te voeden."

Vrijwilligers van het particulier initiatief 'Santa in the Street' sorteren gedoneerde kleren die zal worden verdeeld aan behoeftige gezinnen in Guarenas, oost-Caracas, Venezuela. (Foto: Reuters)

Het maandelijks minimumloon van Venezuela is gelijk aan een dollar, wat nauwelijks genoeg is om een ​​kilo rijst te kopen.

President Nicolas Maduro gaf vorig jaar toestemming voor het wijdverbreide gebruik van dollars voor het eerst in 15 jaar, waardoor de handel werd gestimuleerd. Tegelijkertijd ontstond ook een groeiende kloof tussen degenen die toegang hebben tot de dollar en degenen die de lokale bolivar-valuta verdienen.

"Er is een pandemie, maar mensen hebben een knuffel nodig, een stuk brood", voegde Juan Monroy, één van de organisatoren van de activiteit, toe.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April