Na negen jaar weer een president van Hof van Justitie
18 Dec 2020, 06:38
foto
Iwan Rasoelbaks wordt vandaag beëdigd als president van het Hof van Justitie


Na negen jaar krijgt het Hof van Justitie vandaag een president. Rechter Iwan Rasoelbaks heeft vanaf 2014 waargenomen in deze functie, maar is niet benoemd als president. Later op de dag worden Rasoelbaks als hofpresident en elf rechters beëdigd als respectievelijk leden en plaatsvervangend leden. De laatst benoemde hofpresident was Ewald Ombre die in juni 2010 op de valreep werd beëdigd door toenmalige president Ronald Venetiaan. Toen hij met pensioen ging, is de functie steeds waargenomen.

Rasoelbaks is tijdens een vergadering van het hof unaniem voorgedragen als president. De installatie door het Hof van Justitie vindt tijdens een buitengewone openbare zitting op 23 december plaats in de Congreshal. Er komen zes nieuwe rechters (leden plaatsvervangers) bij. Het gaat om: S.Punwasi, D.Haakmat-Sniphout, A.Adelaar, S.Bikhari, R.Elgin en D.Bandhoe. Tot leden van het hof worden benoemd: S.Bradley, J.Jensen, S.Nanhoe-Gangadin, I.Sonai, en A.Johanns.

Rasoelbaks zei in een interview met Starnieuws dat hij reikhalzend uitkijkt naar de benoemingen. Vier van de nieuwe rechters worden ingezet in de civiele sector en twee voor strafzaken. De versterking is hard nodig merkte hij op, maar het blijft een druppel op een gloeiende plaat.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April