Nasibdar moet in de media sorry zeggen tegen Oosterling
15 Dec 2020, 03:13
foto


Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, heeft het kort geding tegen John Nasibar, voorzitter van de politieke partij Nieuw Suriname, gewonnen. De rechter heeft geoordeeld dat Nasibdar dient te rectificeren. Indien hij dat niet doet, moet hij SRD 1000 per dag betalen aan Oosterling. Het gaat hier om smaad en laster.

Nasibdar had op zijn Facebookpagina op 16 april dit jaar een tekst geplaatst waarin gesteld werd dat Robert van Trikt, de voormalige governor van de Centrale Bank van Suriname, nimmer op politiepost Richelieu was opgesloten vanwege malversaties en illegaal handelen in zijn functie. "Van Trikt verblijft gewoon in een full luxury in de mansion van Marlon Arthur Oosterling, de huidige directeur van de SWM te Commewijne... is maar 1.5 km verwijderd van het politiebureau Richelieu", stond onder andere op de pagina van de politicus. Het pand wordt uitvoerig beschreven. De samenleving en de gezamenlijke oppositie zouden worden belazerd dat Van Trikt in verzekering is gesteld. Geëist werd onmiddellijk aftreden van de toenmalige minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, procureur-generaal Roy Baidjnath Panday, korpschef Roberto Prade en Oosterling als directeur van de SWM.

Oosterling heeft gelijk aangifte gedaan bij de politie toen hij het bericht had gezien wegens smaad en laster. Nasibdar is op 24 april door de politie gehoord. Daarna heeft Nasibdar op zijn Faceboekpagina een rectificatie geplaatst. Oosterling heeft de rechter gevraagd dat Nasibdar ook in de landelijke media zijn verontschuldigingen aanbiedt, omdat dit bericht door hen is overgenomen. Hij ondervindt schade van de lasterlijke uitlatingen. Oosterling werd bijgestaan door raadsman Dwight Kraag.


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April