ExxonMobil versterkt met eerste succes in blok 52
11 Dec 2020, 22:26
foto


"Onze eerste ontdekking in Suriname vergroot de leidende positie van ExxonMobil in Zuid-Amerika, voortbouwend op de succesvolle investeringen in Guyana," zegt Mike Cousins, senior vicepresident Exploratie en Nieuwe Ondernemingen bij ExxonMobil. Hij reageert op de olievondst van het Maleisische Petronas in blok 52 waar ExxonMobil de helft van de concessierechten heeft. Petronas is bezig het potentieel van de ontdekte reserves te bepalen.

"We zullen onze exploratie en geavanceerde technologie blijven gebruiken om grensverleggende gebieden te verkennen met de hoogste waarde aan hulpbronnen." In november had ExxonMobil gezegd dat het prioriteit geeft aan korte termijn kapitaaluitgaven voor bevoordeelde bronnen met de hoogste potentiële toekomstige waarde. De ontdekking in het diepzeegebied van Suriname versterkt de toonaangevende portefeuille van ExxonMobil verder, samen met zijn andere recente ontdekkingssucces in hetzelfde bekken in buurland Guyana.

De Sloanea1-exploratieput is geboord tot een diepte 4.780 meter. De waterdiepte in blok 52 varieert van 50 tot 1.100 meter. Blok 52 bestaat uit een oppervlakte van 4.749 vierkante kilometer en ligt ongeveer 120 km uit de kust ten noorden van Paramaribo. Met de ontdekking van Petronas zijn er dit jaar in totaal vier commerciële olievondsten voor de Surinaamse kust. Apache en Total hebben de eerste drie vondsten gedaan in blok 58.
Advertenties