Directeur Nationale Veiligheid als verdachte verhoord
03 Dec 2020, 00:03
foto
Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid


Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, is woensdag door de Militaire Politie als verdachte verhoord in de zaak van Rodney Cairo. Starnieuws verneemt dat ze als verdachte blijft aangemerkt, hoewel ze is heengezonden na het verhoor. Er zullen nog meer personen in deze zaak worden gehoord. Blijkbaar wil het Openbaar Ministerie nog meer informatie verzamelen.

Cairo heeft een klacht ingediend tegen Veira. Cairo werd tijdens een inval in zijn woning in april hardhandig aangepakt. Hij werd een aantal uren gegijzeld. De invallers hebben zijn mobiele telefoons waar bewijsmateriaal tegen enkele personen op was en wat legitimatiedocumenten, in beslag genomen, zonder zijn toestemming. 

Korpschef Roberto Prade had bevestigd tegenover Starnieuws dat de politie niet heeft opgetreden bij de inval die zwaar gewapende mannen hebben gepleegd in de woning van Cairo. "Ik heb de politie de opdracht gegeven om zich terug te trekken. Het betrof hier een operatie van het Directoraat Nationale Veiligheid," legt de politiebaas uit.

De inval werd gepleegd door vier in zwart geklede, gemaskerde en zwaarbewapende mannen. De politie die ter plekke aankwam, vroeg versterking. Uiteindelijk blijkt uit camerabeelden dat de politie weggaat, zonder in te grijpen. Een van de personen die betrokken is bij deze actie, verklaarde tegenover de politie dat in opdracht van het Directoraat Nationale Veiligheid wordt gehandeld. De politie ter plaatse heeft contact gemaakt met de leiding en trok zich daarna terug. 

Veira zou met een verklaring komen, maar heeft uiteindelijk besloten ervan af te zien. Zij deelde mee dat het Openbaar Ministerie alle ruimte moet krijgen om de zaak uit te zoeken. Zij was eerder gehoord in deze zaak, maar had toen niet de status van verdachte.

Tegenover de Ware Tijd bevestigt Veira dat zij woensdag als verdachte is verhoord door de Militaire Politie.  Hierna is zij heengezonden, deelt ze mee.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March