OW Suriname en Guyana houden eerste werkbespreking
28 Nov, 06:37
foto
Minister Riad Nurmohamed van OW wordt geflankeerd door zijn collega Albert Jubithana en de Guyanese ambtgenoot Juan Edghill. (Foto: OW)


Bedrijven die studies willen doen over het bouwen van de brug over de Corantijnrivier, mogen zich tot 15 februari 2021 registreren. Ondernemingen die in staat zijn de studie binnen 12 maanden af te ronden, zullen worden opgeroepen.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en zijn Guyanese ambtgenoot Juan Edghill hebben een memorandum of understanding getekend over infrastructurele projecten, waaronder inbegrepen de brug over de Corantijnrivier. Dit gebeurde op het ministerie tijdens een werkbezoek dat Edghill bracht. Er is ook een overeenkomst getekend voor het aanleggen van een glasvezel kabelverbinding en bustransport tussen Suriname en Guyana.

Dit markante moment was de eerste officiële meeting van een werkgroep die door de presidenten Chan Santokhi van Suriname en Irfaan Ali van Guyana is samengesteld, meldt OW in een persbericht. Het team wordt onder andere belast met taken als transport over de Corantijnrivier en eventuele verbetering van de samenwerking rond de Canawaima veerverbinding.

In de bijeenkomst participeerden ook minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme, Michel Amafo, directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname, Ranu Mathura namens N.V. Luchthavenbeheer, de Guyanese ambassadeur Elisabeth Harper en de directeur Santosh Soman van Civieltechnische Werken.
Advertenties