SRD 50 miljoen vrijgemaakt betaling verkiezingspersoneel
27 Nov, 11:09
foto
Minister Bronto Somohardjo vanmorgen in de Congreshal.


Het ministerie van Financiën en Planning heeft ruim SRD 50 miljoen vrijgemaakt om mensen die gewerkt hebben tijdens de verkiezingen uit te betalen. Tussen 15 en 24 december vindt de uitbetaling plaats. Het gaat om ongeveer 17.000 personen.

Deze mededeling is vandaag gedaan door het ministerie van Binnenlandse Zaken tijdens een persconferentie in de Congreshal. Directeur Nasier Eskak legde uit dat een deel van de uitbetaling zal geschieden door bankovermaking en voor het andere deel, met name het binnenland. in contanten. Dit zal gebeuren via de districtscommissariaten. De districtscommissarissen hebben daar ook de instructies gekregen over de uitbetaling. 

Minister Bronto Somohardjo bedankt zijn collega’s Armand Achaibersing van Financiën en Planning voor de gepleegde inspanning om het geld vrij te krijgen, zonder te lenen en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport voor haar medewerking.  De Biza-minister merkte op dat de uitbetaling lang op zich heeft laten wachten, maar dat dit te maken heeft met de aangetroffen financiële crisis van de vorige regering. President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben volgens Somohardjo hun belofte voor de uitbetaling waargemaakt.

Het organiseren van verkiezingen is niet gemakkelijk en een teaminspanning is van verschillende organen, genoemd in de wet hiervoor nodig, zei Somohardjo. Hij is niet tevreden met de organisatie van de afgelopen verkiezingen.
Somohardjo gaf aan dat het ministerie zich momenteel bevindt in post-electorale fase van de verkiezingen waarbij de verkiezingswerkzaamheden worden geëvalueerd en gekeken wordt naar verbeterpunten. Suriname staat volgens de bewindsman bekend voor het organiseren van transparante, eerlijke, algemene, geheime en vrije verkiezingen. Hij benadrukte dat er samen gezorgd moet worden dat het goede imago van Suriname verder excelleert.

Advertenties