Staat neemt FAI met US$ 15 miljoen schuld over
07 Nov, 18:40
foto
Een deel van de aanplant van het bacovenbedrijf in Nickerie.


Suriname heeft de Food and Agriculture Industries (FAI) overgenomen van het Belgische Fruit Farm Group BV (Univeg). Het bedrijf heeft een schuld van US$ 15 miljoen. Eerder bezat Suriname 10% van de aandelen. Gisteren, vrijdag, zijn de andere 90% ook overgenomen.

Het managementteam van het bedrijf vertrok in januari uit het land met achterlating van het bedrijf, de arbeiders en de schulden. Via de Communicatie Dienst Suriname (CDS) laat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij weten dat de vorige regering al het besluit had genomen om de aandelen over te nemen, maar het proces daartoe niet had afgerond.

Sinds het vertrek heeft de regering de salarissen van de arbeiders betaald. De regering is bezig geweest om oplossingen te vinden om het probleem bij bedrijf op te lossen. Het gaat om behoud van de arbeidsplaatsen en de deviezeninkomsten van de onderneming. Met de overname van de aandelen is de eerste stap gezet. De volgende stap wordt het aanstellen van een directeur en een nieuwe raad van commissarissen.
Advertenties