Politieagent ingesloten voor mishandelen bestuursambtenaar
12 Oct, 00:58
foto


De politieagent die een bestuursambtenaar heeft mishandeld is in verzekering gesteld. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat hij eerst buiten functie was gesteld. Dit is gebeurd door de politieleiding. Er is genoeg aanleiding om hem in te sluiten. Dit is gebeurd na overleg met het Openbaar Ministerie. 

De afdeling Onderzoek Politiezaken heeft de zaak verder onderzocht. Het incident heeft op 19 september plaatsgevonden in de Van Idsingastraat. De bestuursambtenaar van Paramaribo Noordoost, Fellayno E., was op de bromfiets en was gekleed in uniform. Hij was op weg naar huis. Hij werd staande gehouden door de politie omdat de lockdown- periode was ingegaan. 

Het slachtoffer bleek over een dispensatiebrief te beschikken, maar de agent nam daar geen genoegen mee. Op gegeven moment liep de zaak uit de hand. De bestuursambtenaar kreeg een vuistslag in zijn gezicht. De agent richtte zijn vuurwapen op de man en sloeg hem in de boeien. De bestuursambtenaar heeft aangifte gedaan tegen de agent voor onder andere ernstige mishandeling. 
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January