Amoksi bezoekt Juspol-diensten in districten
07 Oct 2020, 09:31
foto
Minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi bij een werkbezoek aan de westelijke districten. (Foto's: Juspol)


Minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, heeft bij een werkbezoek aan de districten Saramacca, Coronie en Nickerie beloofd dat projecten zoals buurtmanagement en reservepolitie weer opgepakt zullen worden. Ook het landelijk opzetten van Bureau Rechtszorg om de samenleving beter juridische bijstand te kunnen verlenen, heeft zijn aandacht.

Het werkbezoek was voor Amoksi een kennismaking met de politie, de brandweer en de strafinrichting Hazard in deze gebieden. Hij wilde persoonlijk meer inzicht krijgen in de zorgpunten en uitdagingen van de verschillende diensten, voor het uitstippelen van beleid. Onder meer onderbezetting, huisvesting, gebrek aan kantoormeubilair en transportmiddelen zijn identieke problemen.
                                             
Huiselijk geweld is een zorgpunt in alle drie districten. In Saramacca en Coronie hebben de districtscommissarissen (dc’s) Sherin Bansi-Durga en Maikel Winter aangegeven hun bijdrage te zullen leveren aan het opzetten van een unit Huiselijk Geweld. De ressortcommandant van Saramacca, Dennis Kolf, benadrukt het belang van zo een unit in zijn district.

Amoksi is in Nickerie verwelkomd door waarnemende regiocommandant, Hemantkoemar Sarjoe, de gewestelijke politiecommandant Mohani Ramnath en de verschillende ressort commandanten. Ramnath, heeft ook de toename van Huislijk geweld aangedikt. Volgens haar komt dit door overmatig alcoholgebruik in het district. Ze pleit voor meer voorlichting en begeleiding van slachtoffers.
 
De gewestelijke brandweercommandant, Egbert Aikman, vroeg aandacht voor de slechte staat waarin het brandweergebouw van Nieuw Nickerie. De waarnemende directeur van de strafinrichting Hazard, Marlon Soetosenojo, sprak over diverse projecten die door de inrichting worden uitgevoerd, waardoor zij zelfvoorzienend kan zijn.
 
De directeur van Justitie Sharma Lakisharan maakte deel uit van de delegatie. Het is de bedoeling dat de minister ook de diensten in de overige districten een bezoek brengt, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Tuesday 07 May
Monday 06 May
Sunday 05 May