Ramadhin doet verontrustende mededelingen Covid-19
04 Oct 2020, 14:19
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens een persconferentie in Nickerie.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft enkele verontrustende mededelingen gedaan tijdens een persconferentie in Nickerie vandaag. 15 personen uit Apoera, die in een lockdown is, zijn naar Nieuw-Nickerie gekomen en houden zich schuil. Hun status is niet bekend, maar ze komen uit een hoog risico-gebied. Er zijn zorgwekkende besmettingen te Uitkijk. Een vrouw die een ATM heeft bezocht, is positief getest op Covid-19. Ze ligt in kritieke toestand op de Intensive Care Unit. 

Ramadhin deelde mee dat 7 personen uit Apoera die positief zijn, geïsoleerd zijn in het Mungra Medisch Ziekenhuis. De 15 personen die zich schuil houden, kunnen een gevaar vormen voor anderen. Getracht wordt om deze personen te achterhalen. 

Van districtscommissaris Sherin Doerga-Bansie van Saramacca en het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben de minister meegedeeld dat er een lokale uitbraak is van Covid-19 aan de Chandishawweg te Uitkijk. Tien personen uit één familie zijn geïnfecteerd met het coronavirus. De besmetting heeft vermoedelijk tijdens een uitvaart plaatsgevonden. Er zijn lokale maatregelen genomen en er wordt aan 'contact-tracing' gedaan. 

De vrouw die nu behandeld wordt op de Intensive Care Unit is alleen naar een ATM geweest. Zij had geen contact met andere personen. Vermoedelijk heeft zij op de knopjes gedrukt waardoor zij het virus heeft opgelopen. De bewindsman vraagt mensen die gebruik maken van een ATM een handschoen te dragen en deze gelijk in de ton te gooien. Het gaat volgens Ramadhin om een concreet geval waar iemand besmet is geraakt via de ATM-machine. Het BOG heeft de minister gevraagd om de samenleving te waarschuwen. Eén handschoen bij ATM-gebruik is voldoende. 
Advertenties