Covid-19: Active cases gedaald naar 72
27 Sep, 20:40
foto


Het aantal active cases is gedaald naar 72. Afgelopen etmaal zijn 4 personen positief getest. 41 personen zijn genezen verklaard. Van de 66 testen die gedaan zijn, waren 62 negatief. 3 van de positief geteste mensen wonen in Paramaribo, terwijl één afkomstig is uit district Sipaliwini. 

Het aantal mensen dat in ziekenhuizen wordt behandeld, is gedaald naar 39. In isolatie zijn 42 personen, terwijl 72 mensen in quarantaine zijn. Van de 4.835 geïnfecteerde personen zijn 4.661 genezen. 102 mensen hebben het leven gelaten. De meeste van hen hadden onderliggende ziekten, waaronder hoge bloeddruk en diabetes. 

President Chan Santokhi heeft eerder op de avond een toespraak gehouden. Hij heeft aangegeven dat "terwijl wij hier in Suriname een stabiele situatie ervaren, maken vele landen in Europa momenteel een stijging van Covid-infecties mee. Wij blijven de uitkomst nauwlettend volgen. Wij stemmen onze protocollen steeds met voortschrijdend inzicht af op de huidige realiteit.  Wij zien dat wereldwijd landen worden getroffen door een nieuwe golf van de Covid-19 pandemie. Wij roepen de samenleving dus op om alert te blijven. Het gevaar van een nieuwe golf, een nieuwe piek is reëel aanwezig". 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October