Landelijke winkelcontrole brengt overtredingen aan het licht
18 Sep, 18:33
foto
Een winkelier plaatst de juiste verkoopprijzen van enkele producten. (Foto: EZ)


Bij de landelijk uitgevoerde winkelcontrole door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zijn verschillende overtredingen, zoals prijsopdrijving, niet geijkte weegschalen en goederen die niet volgens het juiste gewicht werden verkocht, geconstateerd. EZ voert de controle in samenwerking met de bestuursdiensten uit. De activiteiten zijn maandag gestart.

Op de eerste dag zijn de ressorten Flora, Nieuwweer/Leiding en Welgelegen aangedaan. Op bepaalde basisgoederen zoals zout, suiker, blom, aardappel, knoflook en eieren is er in voorkomende gevallen geen prijsaanduiding. Bepaalde voorverpakte goederen hadden ook niet het juiste gewicht en de weegschalen waren niet geijkt. De winkelier is ernstig berispt en moest de zaak corrigeren. Ook is de vergunninghouder aangezegd om de weegschaal te laten ijken.
Vervallen producten moesten gelijk van de schappen worden gehaald.

Met name in het ressort Welgelegen werden bepaalde basisgoederen duurder verkocht. Zo werden bijvoorbeeld uien voor SRD 10 en SRD15 verkocht, in plaats van voor SRD 6,25 en voor knoflook moest SRD 30, in plaats van SRD 25 betaald worden, meldt de voorlichting van EZ. De juiste prijzen moeten terstond worden geplaatst.
   
EZ doet een beroep op de samenleving om bij geconstateerde misstanden haar klachten door te geven via de klachten app telno: 853-0915 of via het verkort nummer 1940.
Advertenties