Geen verkeer voor 2 weken mogelijk naar en van Kabalebo
06 Sep 2020, 00:56
foto


Districtscommissaris (dc) Josta Lewis van Kabalebo heeft, op advies van medici in het gebied, strenge maatregelen genomen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Alle personenverkeer te land van en naar Paramaribo wordt per vandaag stopgezet. Hetzelfde geldt voor personenverkeer te water naar Nickerie en personenverkeer via de lucht. 

Deze maatregelen zijn vandaag ingegaan en duren tot en met zondag 20 september. Gedurende deze twee weken is het niet toegestaan het gebied binnen te komen of te verlaten. Alle andere maatregelen getroffen door president Chan Santokhi blijven eveneens onverkort van kracht, zegt de dc in een bekendmaking. 

Deze maatregelen zijn genomen aan de hand van de cijfers gepresenteerd door 'frontliners' in het bestuursressort Kabalebo. Het is te merken op basis van de statistieken dat er een uitbraak gaande is. "Zaken dreigen uit de hand te lopen indien er geen strengere maatregelen getroffen worden", stelt Lewis. Om een verdere uitbraak te voorkomen is dit besluit genomen. 


Advertenties