Vijf ministers in Frans-Guyana voor bespreking
05 Sep 2020, 02:48
foto
De regeringsdelegatie wordt verwelkomd door een groep Surinamers die in Frans-Guyana wonen. De mensen werden toegesproken door delegatieleider Albert Ramdin. (Foto: CDS)


Vijf ministers zijn afgereisd naar Frans-Guyana waar over diverse zaken van gedachten wordt gewisseld met een Franse regeringsdelegatie. De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Amar Ramadin (Volksgezondheid), Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), Krishna Mathoera (Defensie) en Gracia Emanuël (Regionale Ontwikkeling en Sport) zijn afgereisd naar Frans-Guyana. 

De regeringsdelegatie is vrijdag verwelkomd door een groep personen van Surinaamse afkomst die woont in Frans-Guyana. De delegatie werd opgewacht bij de aanmeerlocatie in Saint Laurent. Ramdin, die de delegatie leidt, heeft ter plekke zijn waardering uitgesproken voor het gebaar van de groep, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

Ramdin heeft aangegeven dat de regering zich sterk maakt voor alle Surinamers, waar ter wereld zij zich dan ook bevinden. Dit is ook een van de redenen waarom de overheid zich samen met de Franse regering buigt over vraagstukken, die zowel de Franse en de Surinaamse gemeenschap raken.

Gisteren is een onderhoud geweest met de Franse regeringsdelegatie. Op de agenda stonden onder andere: de Covid-19 situatie, veiligheid, het managen van transport van personen, goederen en diensten en immigratie controle. 

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April