Bee: Dinsdag Covid-19 vergadering; DNA daarna met reces
31 Aug 2020, 00:56
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee.


De Nationale Assemblee zal dinsdag een vergadering houden over Covid-19, waar de regering verder informatie zal verstrekken. De NDP-fractie had een interpellatievoorstel hiertoe ingediend. Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt in gesprek met Starnieuws dat ook de coalitie een vergadering heeft aangevraagd over Covid-19. 

Tijdens een fractieleidersoverleg is zaterdag besloten dat niet het interpretatievoorstel, maar de vergadering die aangevraagd is door de coalitie zal worden behandeld, zegt Bee. Hij merkt op dat een vergadering veel meer ruimte biedt om informatie te vragen aan de regering. 

Dinsdag houdt De Nationale Assemblee twee vergaderingen. In de eerste openbare bijeenkomst wordt Tashana Lösche (NDP) toegelaten tot De Nationale Assemblee. Zij komt in de plaats van André Misiekaba die uit de NDP is gestapt en de zetel heeft ingeleverd. 

Na de vergaderingen van dinsdag gaat De Nationale Assemblee kort met reces. Die periode duurt tot 21 september. Op 29 september zal president Chan Santokhi de begroting indienen voor 2021 en zijn jaarrede houden. Op basis van de grondwet moet uiterlijk 1 oktober de begroting worden ingediend en het beleid gepresenteerd. 
Advertenties