Biza-minister wil efficiëntere CBB
22 Aug 2020, 00:53
foto
Anastatia Kanapé-Pokie is de nieuwe directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. (Foto: Biza)


"We willen CBB efficiënter maken. We willen in de verre gebieden CBB-kantoren openen, zodat mensen niet ver hoeven voor een uittreksel." Dat is de boodschap die minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, gaf aan de nieuwe directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Anastatia Kanapé-Pokie volgt Dennis Menso op in die functie.

Somohardjo heeft gewezen op de klachten van de samenleving over CBB. Hij merkte op dat niet voor alle klachten de ambtenaren de schuldige zijn. Hij gaat samen met de nieuwe CBB-directeur werken aan een betere service van het departement naar de samenleving toe. De bewindsman beloofde ook te kijken naar de herwaardering van de CBB-ambtenaren, maar vroeg daarbij de regering Santokhi/Brunswijk de kans te geven om financiële ruimte te vinden.

Kanapé-Pokie is niet onbekend met het gebeuren op het CBB. Ze werkt er sinds 2004 op de afdeling Binnenland. Vanaf 2012 gaf ze leiding aan de afdeling Centraal Bevolkingsadministratiebewaking. Vicepresident Ronnie Brunswijk die de overdracht van de functie heeft bijgewoond, zei dat de regering alle vertrouwen heeft in de nieuwe directeur, bericht het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April