Behoud Nerkust van de baan; rvc-posten worden geëvalueerd
15 Aug 2020, 15:18
foto


Districtscommissaris Mike Nerkust zal niet worden gehandhaafd. Dit besluit is genomen na druk vanuit de samenleving. Nerkust zal per direct worden vervangen, bevestigt een ABOP-hoofdbestuurslid tegenover Starnieuws. 

De dc moet zich maandag aanmelden voor een gesprek met minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling. "We hebben uw mening gehoord en stellen deze zeer op prijs. Wij zijn u dankbaar daarvoor want het houdt ons alert. De partij heeft meerdere kandidaten gesignaleerd voor de functie. Er moet nog een keuze worden gemaakt," zegt de ABOP. 

Over de posten voor raden van commissarissen (rvc's) komt er een herevaluatie. In de komende week komt de partijleiding met een statement over de stand van zaken. 

Binnen alle partijen in de coalitie en binnen de samenleving is er met verontwaardiging gereageerd op het benoemen van NDP'ers in raden van commissarissen. Het gaat voornamelijk om personen die al zitting hadden in bedrijven. Ook binnen de ABOP hebben onder andere ondervoorzitter Joël (Bordo) Martinus en Assembleelid Edward Belfort kritiek geleverd op de benoemingen van NDP'ers.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June