Journalisten niet welkom bij installatie dc's
14 Aug 2020, 12:22
foto


De pers is niet welkom bij de installatie van districtscommissarissen vanmiddag. De Communicatie Dienst Suriname (CDS) meldt dat "vanwege de geldende Covid-19 protocollen op de locatie waar vandaag de installatie van districtscommissarissen zal plaatsvinden, zijn wij niet in de gelegenheid u uit te nodigen deze activiteit bij te wonen'. 

De CDS hoopt op begrip van de media. Wat Starnieuws betreft, kan er hiervoor geen begrip worden opgebracht. Voor kleine wisje wasjes worden de media uitgenodigd, maar bij installatie van achttien nieuwe dc's wordt een ruimte gekozen waar de pers niet aanwezig kan zijn. 

Er is vanuit diverse politieke partijen en de samenleving kritiek op de keuze van dc's. Op basis van welke criteria worden mensen benoemd in zo een belangrijke functie? Welke training hebben ze ondergaan? Wat is het profiel? Waarom wordt slechts één dc, Mike Nerkust, gehandhaafd? Op vele vragen zijn er antwoorden nodig, die verkregen konden worden bij de installatie. Dit is nu niet meer mogelijk, omdat de pers niet welkom is. 

Voor een regering die prat gaat op transparantie, is deze behandeling van de pers geen schoonheidsprijs waard. In elk geval ervaart Starnieuws dit als een beknotting van haar vrijheid om informatie te vergaren.
Advertenties

Friday 12 August
Thursday 11 August
Wednesday 10 August