Ramsaran: Geen vrees dat uitkeringen niet worden uitbetaald
11 Aug, 04:42
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo garandeert uitbetaling uitkeringen.


Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) stelt alles in het werk om achterstanden in betalingen die door de vorige regering zijn gecreëerd, in te lopen. De bewindsman is zich er terdege van bewust dat elke doelgroep het geld heel hard nodig heeft. 

“Er wordt gewerkt aan een oplossing”, verzekert Ramsaran. Het gaat om 45.030 geregistreerde personen die maandelijks Algemene Kinderbijslag ontvangen, 11.592 mensen met een beperking en 5.191 geregistreerde huishoudens die maandelijks in aanmerking komen voor een uitkering. 

De uitbetaling van de Covid-steun, die door de vorige regering was beloofd aan onder anderen de behoeftigen en mensen met een beperking, ondervindt al geruime tijd stagnatie. Volgens de minister is de grootste reden de economische malaise die door de toenmalige regering is veroorzaakt. De Covid-steun is over de maanden mei, juni en juli van dit jaar niet uitbetaald.  

De bewindsman geeft echter aan dat de situatie niet uitzichtloos is. “Er is een planning, er is een regeerakkoord.” Hij zal samen met zijn team hard aan de weg timmeren om alle zaken rond te krijgen. Immers is het de taak van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om voor het volk te werken. 

Na het inlopen van de achterstanden zal Sozavo zich ervoor beijveren om de reguliere uitkeringen aan de verschillende doelgroepen elke maand weer tijdig uit te betalen. Het zou een keer nog kunnen gebeuren dat de uitbetaling verlaat plaatsvindt, maar dat de uitkeringen betaald worden, daarover bestaat geen twijfel, verzekert Ramsaran. “Er hoeft wat dat betreft geen vrees te bestaan,” verzekert de bewindsman.

Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September