Santokhi woont inauguratie Irfaan Ali bij in Guyana
07 Aug, 14:24
foto
President Chan Santokhi in De Nationale Assemblee vanmiddag. (Beeld: DNA)


President Chan Santokhi zal de inauguratie van de Guyanese president Irfaan Ali zaterdag bijwonen. Hij zal ook bilaterale gesprekken voeren met Guyana en Caribische leiders. Met het staatshoofd reizen mee zijn echtgenote en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking. De president merkte op dat de delegatie heel klein is gehouden. 

Santokhi deelde in De Nationale Assemblee mee dat hij zaterdagochtend vertrekt en zondagmiddag terugkeert. Tijdens zijn afwezigheid zal vicepresident Ronnie Brunswijk waarnemen als president. De regeringsleider merkte op dat in het kader van goed nabuurschap hij gemeend heeft de uitnodiging te accepteren.  

De president had vanmorgen ook een onderhoud met Caricom-secretaris Irwin LaRocque. Er zijn goede afspraken gemaakt over de betrokkenheid van Suriname in Caricom. Ook zal Suriname een rol blijven spelen voor de integratie van het Caribisch Gebied. Er zijn ook goede afspraken gemaakt om meer steun te krijgen van de regio in de bestrijding van Covid-19. Er zal meer steun komen is toegezegd. Er is al een eerste steun gegeven. 
Advertenties