Caricom: 'Het land en de regio verliezen eminente zoon'
28 Jul 2020, 02:22
foto
Ambassadeur Irwin Larocque (l)en de oud-premier van Barbados, Owen Arthur.


Tijdens zijn ambtstermijn als premier voor een ongekende drie opeenvolgende termijnen van 1994 tot 2008, gebruikte professor Arthur zijn aanzienlijke verstand en economische vaardigheid om de ontwikkeling van Barbados en de regio te bevorderen. Zijn toewijding aan zijn geboorteland Barbados resulteerde in zijn ambtstermijn als de langste onder de Barbadiaanse premiers. Dat zegt de secretaris-generaal van de Caricom, Irwin Larocque, over de overleden oud-premier van Barbados, Owen Arthur.

Hij noemt Arthur een meedogenloze pleitbezorger voor de gezamenlijke Caricom markt en economie (CSME). Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van een secretariaat van het CSME op Barbados. "Professor Arthur was een groot voorstander van functionele samenwerking, die hij als fundamenteel beschouwde voor het succes van de integratiebeweging."

Arthur heeft tijdens zijn missie naar Guyana om de verkiezingen te observeren in maart, gezegd dat het tijd werd om het hoofdkwartier van het secretariaat van de Caricom te bezoeken. "Zijn toewijding aan regionalisme is gehandhaafd met zijn werk aan de University of the West Indies als hoogleraar praktijk: economie van ontwikkeling. LaRocque merkt op dat "Het land en de regio een eminente zoon hebben verloren."

Arthur overleed gisteren, maandag, in het Queens Elizabeth Hospital. Hij was midden juli opgenomen voor hartcomplicaties en lag sindsdien op de intensieve zorg. Arthur was de vijfde premier van Barbados. Hij is 70 geworden.
Advertenties