RGD-personeel onrustig over handelingen stichtingsbestuur
28 Jul 2020, 04:51
foto


Het personeel in dienst van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) roert zich. Aanleiding is een brief die de voorzitter van het stichtingsbestuur naar het personeel heeft gestuurd. Hij schrijft dat de mensen tot volgende maand werken en dan met ontslag gaan.Als reden voor het ontslag, geeft hij op dat de regering geen geld heeft. De werknemers om wie het vooral gaat, hebben een contract voor zes maanden.

Robby Naarendorp, bondsvoorzitter bij de RGD, geconfronteerd met de informatie zegt aan Starnieuws dat het stichtingsbestuur te ver gaat. Hij vertelt dat het nieuwe bestuur iets meer dan een maand aanzit en dat de voorzitter handelingen pleegt, terwijl de directeur vanwege ziekte afwezig is. Naarendorp zegt dat het personeel hem heeft gezegd, dat aan hen is doorgegeven, dat ongeacht of ze worden uitbetaald of niet, het werk voortgang moet hebben.

De bond heeft woensdagavond vernomen over de kwestie en had om een spoedonderhoud gevraagd met het stichtingsbestuur. Die afspraak was aanvankelijk voor maandag 12 uur. Tegen 13.00 uur kreeg de bond een brief dat de vergadering is verschoven. Een andere datum is niet genoemd.

Het kan er bij Naarendorp niet in dat in zo'n zwaarwichtige kwestie het stichtingsbestuur niet het fatsoen heeft gehad om de bond te informeren of hem om advies te vragen. In het verleden is de bond altijd netjes uitgenodigd en is de visie van de bond over zaken die speelden gehoord. "Maar deze voorzitter handelt naar eigen inzichten en de bond krijgt mededelingen," zegt een verbolgen bondsvoorzitter."Zelf managers hebben hun beklag gedaan."

De bondsvoorzitter legt uit dat er in het verleden ook problemen zijn geweest tijdens diverse directeuren, maar er is altijd in dialoog met de bond gezocht naar bevredigende oplossingen. "Zonder het beleid van de nieuwe regering af te wachten, begint hij nu al verregaande beslissingen te nemen." Naarendorp zegt dat in deze moeilijke tijd, dialoog meer dan ooit op zijn plaats is. "We gaan geen mensen brodeloos maken, die het al zo moeilijk hebben."

Het personeel heeft om een spoed ledenvergadering gevraagd. Naarendorp zegt dat hij eerst een bestuursvergadering bijeen moet roepen om na te gaan hoe te voldoen aan de eis van het personeel. Er moet namelijk rekening gehouden worden met de geldende Covid-19-maatregelen. Het kan even duren voordat het bondsbestuur bijeen komt, omdat binnen deze sector de mensen in verschillende regio's zitten. Tot dan gaat het personeel normaal door met zijn werkzaamheden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April