Ondernemers regering Santokhi-Brunswijk goed gezind
25 Jul 2020, 06:24
foto
President Chan Santokhi neemt een donatie in ontvangst. Ondernemer Reza Amirkhan heeft laptops, computers en printers geschonken aan het kabinet van de president. (Foto: NII)


Ondernemers blijken de regering Santokhi-Brunswijk goedgezind te zijn. Vier ondernemers hebben zich bereid verklaard president Chan Santokhi met apparatuur te ondersteunen. Het staatshoofd had meegedeeld  geen computers en printers te hebben aangetroffen op het kabinet. Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning had op een persconferentie vrijdagmiddag op een vraag geantwoord dat activiteiten in Marriott Hotel het land niks hebben gekost. Ondernemers en vrienden hebben alle kosten betaald in de transitiefase. Het hotel heeft ook een fikse korting gegeven. 

Directeur Reza Amirkhan van de onderneming Charefa, is de eerste die namens drie bedrijven werkattributen heeft overhandigd aan het staatshoofd. Het gaat om 3 laptops, 2 bureau computers en 3 printers. Deze spullen zijn vrijdag overhandigd aan Santokhi. 

De president juicht dit gebaar toe, omdat hiermee invulling wordt gegeven aan zijn oproep om Suriname samen te verheffen. Hij heeft na het in ontvangst nemen van deze spullen de instructie gegeven om deze onmiddellijk in te zetten om het werk van het kabinet uit te voeren. Hiermee zal voorkomen moeten worden dat het werk van het instituut stagnatie ondervindt, meldt zijn kabinet. 

Minister Achaibersing vindt niet dat de gestes gedaan door ondernemers en sponsors betekent dat ze iets terugverwachten van de regering. Hij merkte op dat het niet om grote bedragen ging. Veel mensen hebben volgens hem gedoneerd. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April