Adhin: Gedragen tot Verdragen!
23 Jul 2020, 11:56
foto


De Surinaamse gemeenschap kent tal van bekende familienamen die door de gemeenschap worden gedragen (worden gerespecteerd) vanwege hun verworvenheden en uitzonderlijke bijdrage aan de wetenschap. Het werk en de wetenschappelijke nalatenschap van deze familienamen is terug te vinden in tal van verschillende trackrecords;Jnan Adhin, Herman Adhin, Hans Adhin...

Het bekende Jnan Adhin Institute, genoemd naar de bekende ideoloog van de toenmalige Verenigde Hindoestaanse Partij (VHP), ook ex-minister van Onderwijs en Ontwikkeling en Minister Justitie en Politie in de jaren zestig en zeventig, levert tot op de dag van vandaag een hele grote bijdrage aan de gemeenschap van Suriname op het gebied van wetenschap en cultuur. Met veel trots ben ik als kind geestelijk gevoed geworden met de daden die mijn voorouders hebben achtergelaten.

Alle trots, zoveel eerbaarheid en respect dat gedragen werd, krijgt een ommekeer in de 21ste eeuw, waarbij verdragen een enorme en intensieve vorm aanneemt bij ons als naam-dragers. De veel gebruikte naam 'Regering Bouterse/Adhin', ons geliefd Suriname 'Default'. Hoe kom je er van af? Een opgebouwde goede naam naar een verpeste eenzame naam. Wie zijn de mensen die hierdoor indirect ook onder lijden? Heeft de ex-gezaghebber hier niet aan gedacht? Slapeloze nachten, bijzondere teleurstelling voor hen die dit moeten meemaken en voor de generaties die het moet dragen. Heeft machtslust een overhand gehad op eerbaarheid en integriteit? Jammer!

Suriname, ons land, bijzonder, mooi, een kleine gemeenschap waar men elkaar vaak begroet. Men zegt vaak wel 'Suriname is zo klein, dat als er een speld hier valt, hoort buurman het al' dat geeft dus aan dat alle vormen van ons doen en laten heel snel te traceren zijn.

Kortom er is zoveel dat wij moeten verdragen als iemand het verpest voor de rest. Men moet wel weten dat het niet zo is! Onze visie, intentie en daden komen niet overeen met degene die het verkeerd heeft gedaan. Dus als het gaat om 'Regering Bouterse/Adhin' moet men niet naar de naam, maar naar de persoon refereren die heeft geleid naar 'Suriname Default', dit ter bescherming van de rest die de eerbaarheid, integriteit en trots van de familie hoog in het vaandel wil blijven houden.

Viren Y. V. Adhin Bsc., QT

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April