Minister Pokie: Cultuurtuin is heilig en wordt niet verkaveld
23 Jul 2020, 00:00
foto
Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer tijdens de persconferentie gisteren van de RvM. (Foto: René Gompers)


Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft tijdens een persconferentie na de Raad van Ministers (RvM) woensdag, meegedeeld dat Cultuurtuin niet wordt verkaveld. 20 terreinen zijn ingeschreven in het register bij MI-Glis. Deze zullen vervallen worden verklaard. De rest van de percelen die nog niet ingeschreven zijn, worden ingetrokken. Behoud van Cultuurtuin is de regering heilig, stelde Pokie. 

De bewindsvrouw deelde mee dat zaken nog worden uitgezocht. Er zijn heilige huisjes op haar ministerie die ingetrapt moeten worden. Het is moeilijk aan informatie te komen. Pokie heeft geen verklaringen van de districtscommissaris gezien bij de uitgifte. Niet alle documenten zijn voorhanden. De RvM heeft haar alvast toestemming gegeven om een halt toe te roepen aan de verkaveling. Intussen zal zij doorgaan met het completeren van het dossier. 

Mike Noersalim, die in juli waargenomen heeft op het ministerie, heeft zijn handtekening geplaatst onder de stukken die voor zijn neus werden geduwd. Hij heeft in verschillende interviews verklaard dat directeur Leandra Woei van het departement en andere betrokkenen, hem voorgehouden hebben dat alle stukken in orde zijn. Op basis daarvan heeft hij zijn handtekening geplaatst. Noersalim vindt dat hij onterecht wordt beklad, want hij heeft slechts lopende zaken afgewikkeld. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April