Poging tot brandstichting Surinaamse ambassade in Georgetown
22 Jul 2020, 18:31
foto
De Surinaamse ambassade in Queenstown, Guyana.


In één week tijd zijn er twee pogingen ondernomen om de Surinaamse ambassade in Georgetown in brand te steken. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking, zegt dat de regering de situatie daar volgt. "We hebben geen enkele indicatie dat het met politiek te maken heeft. Het personeel is veilig."

De situatie in Guyana is al maanden gespannen, aangezien de resultaten van de verkiezingen die op 2 maart zijn gehouden, nog steeds niet officieel zijn verklaard. Ondanks internationale druk en Amerikaanse sancties wordt er van alles gedaan door de zittende regering van president David Granger om aan de macht te blijven.

De Guyana Police Force Criminal Investigation Department is bezig met het onderzoek van de Molotov-cocktails die zijn gegooid op het gebouw van de Surinaamse ambassade op de hoek van de Anaira - en New Garden Street in Queenstown. Het laatste incident vond vanochtend omstreeks 01.30 plaats.

Politiebronnen houden de ontwikkeling nauwlettend in de gaten. In feite gaven bronnen binnen het politiekorps aanvankelijk aan dat de brandbommen niet bij de ambassade waren gegooid, maar een paar deuren verderop.

Tijdens een bezoek aan de locatie vanmorgen, gaven ambassademedewerkers aan dat het incident daar heeft plaatsgevonden. Twee personeelsleden van de ambassade zijn opgemerkt toen ze het terrein buiten het ambassadehek uitkamden. Er is een doorgebrande band aangetroffen, terwijl er ook brandbare vloeistof langs delen van de straten rond de ambassade was gegoten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April