Nieuwe ministers nemen plaats op Grondbeheer, Financiën en RO
18 Jul 2020, 22:29
foto
Minister Diana Pokie van Grond- en Bosbeheer wil met eenieder samenwerken, "zolang wij allen in één richting kijken." (Foto's: NII)


Iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond of moet de mogelijkheid hebben om aan ondernemerschap te doen. “De leefgemeenschappen in het binnenland moeten niet de dupe worden van hebzucht en grondroof, maar moeten ook het profijt eruit halen indien een multinational bos wenst te exploiteren.” Woorden van Diana Pokie, de nieuwe bewindsvrouw op het ministerie van Grond- en Bosbeheer, vrijdag tijdens de overdracht van het ministerie.

Ze vindt dat elk doel kan worden verwezenlijkt, wanneer er wordt samengewerkt aan het doel en er gezamenlijk offers worden gebracht om dit te verwezenlijken. "Als minister van Grond- en Bosbeheer kan ik deze verantwoordelijkheid niet alleen dragen, maar u bent mijn steunpilaar om alle problemen, waarmee dit ministerie te maken heeft te kunnen oplossen." Ze heeft het personeel voorgehouden: "U zal als directeur en onderdirecteur worden getoetst op uw competenties en bereidwilligheid in de realisatie van de doelen die de regering nastreeft." Pokie zegt dat zij openstaat om met eenieder te werken, "zolang wij allen in één richting kijken."

Armand Achaibersing
Minister Armand Achaibersing van Financiën staat open voor ondersteuning door zijn voorganger Gillmore Hoefdraad. Voorafgaand aan de overdracht van het ministerie hebben Achaibersing en Hoefdraad gezamenlijk cijfers en documenten doorgenomen. Hoefdraad heeft het personeel gevraagd de nieuwe bewindsman te ondersteunen en dankte het voor "het harde werk dat in de afgelopen jaren is verzet."

Gillmore Hoefdraad (l) tekent de overdracht van het ministerie van Financiën. Armand Achaibersing is de nieuwe minister van Financiën en Planning.

De nieuwe bewindsman zegt dat hij open staat voor samenwerking om ervoor te zorgen dat Suriname er bovenop komt. Hij heeft een rondleiding gehad in het hoofdkantoor en het Directoraat Financiën. Het ministerie heet nu Financiën en Planning.

Gracia Emanuel
De nieuwe bewindsvrouw op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, heeft het personeel op de eerste dag van haar aantreden voorgehouden dat het regionaal gezag meer dan ooit ingezet zal worden om samen met de bevolking een oplossing te vinden om Suriname weer welvarend te maken. Emanuel is de 15e minister van Regionale Ontwikkeling en neemt over van Edgar Dikan die een vol regeertermijn heeft aangezeten op het departement.

Afkomstig uit het Matawai-gebied, zegt minister Emanuel, dat als het goed gaat met het binnenland het ook goed zal gaan met de rest van het land. Ze heeft aangekondigd dat ze volgend week een begin maakt met bezoeken aan de verschillende districten.

Advertenties