NPS-voorzitter en echtgenote thuis in isolatie
01 Jul 2020, 21:15
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, presenteerde maandag in De Nationale Assemblee Ronnie Brunswijk als kandidaat-voorzitter en Dew Charman als vicevoorzitter. (Foto: Ranu Abhelakh)


NPS-voorzitter Gregory Rusland én zijn echtgenote zijn woensdag Covid-19 positief bevonden. Zij zijn thuis in zelf-isolatie en worden medisch gemonitord. De NPS-topman om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij zich niet ziek voelt. Hij zal zijn werkzaamheden van huis uit elektronisch doen. 

Rusland weet niet hoe hij besmet is geraakt. Hij had wel vergaderd met politici die positief zijn bevonden. Mogelijk is hij zo besmet geraakt. Intussen heeft hij de opdracht gegeven om het partijgebouw te sluiten. Ook zullen mensen die intensief in contact waren met hem worden gevraagd om zich te testen. Enkelen zijn al getest. Ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo is ook positief getest.

"Mijn vrouw is drie weken nergens gegaan omdat zij niet besmet wilde worden", zegt Rusland. Voor haar is het een klap dat ze toch besmet is geraakt door hem. De politicus merkt op dat hij de afgelopen periode juist voor het werk veel heeft vergaderd. 

"Ik zal zoveel mogelijk van huis uit verder gaan met het vele werk dat verzet moet worden in deze periode," zegt Rusland. Er moet nog overleg gevoerd worden over het verdere verloop rond de verkiezing van de president en de vicepresident en de overdracht van het bestuur van het land aan de nieuwe coalitie. 

De NPS-voorzitter roept eenieder op zeer voorzichtig te zijn, omdat blijkt dat hoe voorzichtig je ook bent, het virus agressief in het verspreiden blijkt te zijn.
Advertenties