Vandaag 42 nieuwe gevallen; cluster binnenland erbij
27 Jun 2020, 20:53
foto
De Covid-19 teller is voor vandaag de tweede keer aangepast. Totaal zijn er voor vandaag 42 geïnfecteerden bijgekomen. Eerder is gemeld dat een persoon het leven heeft gelaten.


In het 'goudzoekersdorp' Antonio do Brinco in bestuursressort Tapanahony, district Sipaliwini, zijn heel wat Brazilianen geïnfecteerd met het coronavirus. Zaterdag zijn 15 Brazilianen positief bevonden. Starnieuws verneemt dat de cijfers vandaag verder gestegen zijn. Medici hebben geadviseerd om dit gebied af te sluiten. In dit zuid-oostelijk deel van het land zijn er testen gedaan door de Medische Zending.  

Vandaag is de teller voor de tweede keer aangepast. Nadat eerst 18 positieve gevallen waren bevestigd door het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zijn er nu nog eens 24 bijgekomen. De tweede testresultaten zijn van het Centraal Laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg. Later op de avond worden er meer resultaten verwacht. Vandaag is ook de elfde Covid-dode genoteerd. Tien personen zijn genezen verklaard, wat het totaal op 191 brengt. 

De stijging van vandaag is het hoogste aantal op één dag. In totaal zijn er 42 gevallen bijgekomen vandaag. De teller van de active cases is gesprongen naar 231. Het totaal aantal besmettingen in Suriname is opgelopen naar 433. Als het zo door blijft gaan, zullen er meer opvangcapaciteiten worden opgezet. Naast het Wanica Ziekenhuis en Residence Inn, worden geïnfecteerden ook ondergebracht in de Kamer van Koophandel en Fabrieken. 


Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November