Parmessar: Zaterdag komt nieuwe lading ureum binnen
25 Jun 2020, 09:45
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV.


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verwacht dat zaterdag een nieuwe lading kunstmest (ureum) binnenkomt. Hij zegt in gesprek met Starnieuws dat er geen schaarste zal zijn aan kunstmest. Er was 2200 ton geïmporteerd, waarbij voor de inzaai de padieboeren per hectare 3 zakken ureum van 50 kg konden kopen voor SRD 165. Van de importeur Ramadhin krijgt de bewindsman de lijst van boeren die in aanmerking zijn gekomen voor de kunstmest. 

Boeren die arealen hebben tot 50 ha, zijn op enkelen na, voorzien van ureum. Wie niet heeft gekregen, komt volgende week aan de beurt wanneer de distributie zal beginnen. Ook groenteboeren van Saramacca en Wanica zijn geholpen met kunstmest. Parmessar merkt op dat in principe elke week een lading kan worden geïmporteerd. Die afspraken heeft de importeur gemaakt met de leverancier. 

"Enige waarmee ik zit, is de koers die gehanteerd zal worden voor de nieuwe lading", legt de bewindvoerder op LVV uit. Voor de vorige lading gold een koers van SRD 7.52 voor de US-dollar. Parmessar deelt mee dat hij een afspraak heeft met governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname over koers die gehanteerd zal worden. Afhankelijk van wat uit het gesprek komt met de governor, zal de nieuwe prijs van ureum vastgesteld worden. De prijs is vóór het weekend bekend. De minister benadrukt dat hij weet hoe belangrijk inputs zijn voor de agrarische sector. 
Advertenties