Covid-19: Al 41 besmettingen bij Rosebel Gold Mines
25 Jun 2020, 03:27
foto


20 medewerkers van Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM) zijn onder de 38 personen die woensdag Covid-19 positief zijn bevonden. Verder is ook een aantal contractors geïnfecteerd. In totaal zijn tot gisteren 41 personen werkzaam bij RGM positief bevonden. Twee zijn intussen genezen. 

Starnieuws verneemt dat de mensen die positief bevonden zijn, reeds geïsoleerd waren in overheidsquarantaine die op de site is ingesteld. Zij vertoonden griepachtige verschijnselen en waren in contact gekomen met andere geïnfecteerden. Er is onmiddellijk begonnen met opsporing van de directe contacten van de mensen die besmet zijn geraakt. 

RGM handelt op basis van de richtlijnen die gegeven zijn door het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), dat deel uitmaakt van het Covid-19 managementteam. De mensen die als directe contacten worden geïdentificeerd, worden in zelfquarantaine geplaatst. De plekken waar de geïnfecteerden, worden gelijk gereinigd. 

Tien personen in Suriname zijn overleden aan Covid-19. In totaal zijn 357 personen besmet geraakt. Hiervan zijn 254 genezen. Het aantal active cases is 193. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April