Opnieuw bekijken 5 stembureaus levert niet veel op
25 Jun 2020, 02:13
foto


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft dinsdag en woensdag vijf van de 174 stembureaus in Paramaribo op ressortniveau opengegooid om een oordeel te kunnen vellen over de uitslag. Zeer waarschijnlijk zal er op ressortniveau geen verandering komen in de uitslag die tot nu toe bekend is gemaakt door het Centraal Hoofdstembureau. 

De stembureaus 185,188, en 192 van het ressort Pontbuiten en 205 en 206 van het ressort Tammenga zijn nader bekeken in aanwezigheid van het Centraal Hoofdstembureau, het hoofdstembureau Paramaribo, de leden van de te onderzoeken stembureaus en vertegenwoordigers van de politieke partijen. Er is op verkeerde stembiljetten op ressortniveau gestemd bij deze stembureaus. 

OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat van twee stembureaus een waarschijnlijkheidsberekening is gemaakt. Al zouden alle stemmen van de verkeerde biljetten gaan naar de partij die op de tweede plek staat, zou de uitslag niet veranderen. Bij drie andere stembureaus zijn alleen de verkeerde biljetten opnieuw geteld. Er zijn geen grote veranderingen. 

Het OKB komt nog bijeen om over de resultaten te vergaderen. De komende week zal een openbare zitting worden gehouden waarbij de uiteindelijke resultaten worden meegedeeld. De verkiezingen van de Assembleeleden is bindend verklaard en van alle ressorten van negen districten. In Paramaribo moet dat nog gebeuren voor Pontbuiten en Tammenga en de districtsraden. Komende week wordt het hele proces afgerond. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April