SZF past dienstverlening publiek verder aan
24 Jun 2020, 17:32
foto


Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft op basis van de nieuwe instructies afgekondigd door de president, de dienstverlening aan het publiek verder aangepast. Op dagbasis worden op het SZF-hoofdkantoor gemiddeld 1000 tot 1500 aanvragen afgehandeld. Voor de overige kantoren is dat gemiddeld 300 elk. In de huidige Covid-19-situatie is het daarom onverantwoord de dienstverlening als vanouds voort te zetten, zegt het bedrijf. De veiligheid van het publiek en de werknemers komt op de eerste plaats. 

Op het SZF-distributiepunt op de hoek van de Frederik Derbystraat en de Drambrandersgracht wordt nu volgens afspraak de zogenoemde seniorenservice geboden. Deze vorm van dienstverlening houdt in dat uitsluitend op afspraak de vrijwillig verzekerden vanaf 60 jaar die niet beschikken over digitale betaalmogelijkheden, zoals internetbanking, mobile banking of de e-wallet Mopé op het distributiepunt worden uitgenodigd voor het voldoen van de premie. Seniorenburgers die slecht ter been zijn of hulpbehoevend zijn, worden bij de auto geholpen. Op het SZF-kantoor Kwatta mogen registranten van pasgeboren baby’s zich melden. Genoemde SZF-locaties zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur open. Alle overige aanvragen worden uitsluitend digitaal afgehandeld. 

SZF-kaarten van personen die vanwege de overheid verzekerd zijn, zijn automatisch verlengd tot en met 31 augustus 2020. Dit geldt voor de SZF-Verplicht, BaZo- en BZV-kaarten met een einddatum tussen 1 januari 2020 en 31 augustus 2020. Zowel de verzekerden als de dienstverleners worden er op geattendeerd dat de geldigheidsduur van voornoemde kaarten automatisch verlengd is tot en met 31 augustus 2020. 

Rekening houdend met de door de Regering genomen maatregelen ter zake preventie van verdere verspreiding van Covid-19 worden de dienstverleners nogmaals opgeroepen om de patiënten die aan bovengenoemde criteria voldoen, niet weg te sturen, maar die zorg te verlenen waar zij om vragen. 

Voor meer informatie kan contact worden gemaakt met de afdeling Customer Relations Management op het telefoonnummer 134 of via Facebook www.facebook.com/Stg.SZF. Via de website www.szf.sr kunnen alle bekendmakingen worden nagelezen in het Covid-19-tabblad.•
Advertenties