Reactie op bevroren verhoging wordt uitbetaald
21 Jun 2020, 20:47
foto


Regering Bouterse/Adhin, had in 2018 een verhoging toegekend aan de ambtenaren en dat was zeer zeker op zijn plaats want de koopkracht was fors gedaald. De ministers, DNA leden en hoge functionarissen zouden ook meeliften met die verhoging. Door die verhoging zouden ministers, DNA leden en hoge functionarissen forse bedragen ontvangen, toen is die verhoging bevroren. 

Terwijl het volk nauwelijks het hoofd boven water kan houden heeft regering Bouterse/Adhin besloten de achterstallige gelden alsnog uit te betalen, het zijn forse bedragen die de mensen zullen ontvangen. Betaal de mensen uit als het goed gaat met het land, als het goed gaat met onze economie. Waarom moet je in deze demissionaire periode op de valreep die forse bedragen uitbetalen? 

Het is zeer verwerpelijk en onethisch gedrag van deze regering dat ze in deze tijd van Covid-19 en de financieel- economische crisis, waar het volk gebukt gaat onder steeds toenemende armoede, forse bedragen gaat uitkeren aan ministers en loyalisten. Terwijl de top van het kabinet Bouterse en loyalisten zich verrijken met gelden van de belastingbetaler, moeten de arme mensen lange rijen trotseren om aan een voedselpakket te komen.

Volgens president Bouterse zou een wet worden voorbereid opdat de gelden niet zouden worden uitbetaald maar die wet is niet gemaakt. Dat is natuurlijk een grote onzin en nonsens van Bouterse. Nu komt de aap uit de mouw. Met de uitbetaling blijkt nu werkelijk wat de bedoeling was van de bevriezing van die verhoging en waarom die wet niet is gemaakt. Het is nu meer dan duidelijk dat deze regering onder leiding van Bouterse, het volk van Suriname heeft bedrogen en misleid. 

Ik zeg het gewoon hardop, omdat de NDP van Bouterse de verkiezingen heeft verloren, wordt het volk afgestraft, inclusief de NDP'ers. Die gewone NDPers moeten nu wel inzien en tot het besef komen dat alleen de top van de NDP, geniet van de rijkdom van Suriname en in weelde leeft. Wat krijgen de gewone NDP’ers die keihard gewerkt hebben voor de paarse partij? Niets! 

Sharmila Mansaram, had in augustus 2018 een artikel geschreven onder de kop: uur van de waarheid. In dat artikel prees zij president Bouterse en minister Gillmore Hoefdraad dat de regering, de ambtenaren een verhoging had toegekend. Ze zei ook dat DNA leden en ministers die verhoging niet moesten accepteren. Ik citeer Sharmila Mansaram: “iemand/een hoogwaardigheidsbekleder (minister of DNA-lid) die kennis draagt van de noden van de samenleving zal uit een stukje solidariteit, sociale rechtvaardigheid, empathisch vermogen en oprechtheid deze verhoging weigeren te accepteren”. 

De financieel- economische situatie van het land is nu vele malen erger dan van augustus 2018, de toenemende armoede is merkbaar. We moeten nu samen inzetten voor de noden van de samenleving. Derhalve hoop ik dat Sharmila Mansaram gauw een beroep doet op de president om de uitbetaling van de achterstallige gelden alsnog aan te houden tot betere tijden. Nu is het werkelijk het uur van de waarheid. Tot nu toe is het oorverdovend stil bij Sharmila Mansaram, ze zwijgt als het graf. 

Idris Naipal
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April