Bouterse, Santokhi en Brunswijk hadden overleg met elkaar
16 Jun 2020, 11:00
foto


De politieke leiders van de VHP en ABOP hebben gisteren een ontmoeting gehad met de voorzitter van de Nationale Democratische Partij. Het doel van het gesprek was elementen van een ordelijke en verantwoorde transitie van het bestuur te bespreken. Hierover is informatie uitgewisseld en zijn de politieke leiders van de toekomstige coalitie op de hoogte gesteld van de meest dringende ontwikkelingen. 

Dit staat in een verklaring namens de voorzitters Desi Bouterse (NDP), Chan Santokhi (VHP) en Ronnie Brunswijk (ABOP). Het persbericht is gedistribueerd door de VHP Mediacommissie. 

Partijen geloven dat in deze bijzondere omstandigheid van Covid-19 constructief overleg op het hoogste politieke niveau noodzakelijk en nuttig is en ertoe zal bijdragen dat het bestuur van het land op een effectieve manier overgedragen kan worden. Partijen zijn ervan overtuigd dat door goede wil en door het landsbelang voorop te stellen tevens een aantal dringende financiële, administratieve en bestuurlijke zaken in goede banen geleid kunnen worden en zo snel als mogelijk aangepakt kunnen worden in het kader van continuïteit van bestuur.

Het gesprek heeft in een openhartige, constructieve en vriendschappelijke sfeer plaatsgevonden. Afgesproken is dat, indien nodig, deze gesprekken voortgezet zullen worden om een bestuurlijke overdracht zo goed mogelijk, en conform de voorgeschreven tijdslijnen  te realiseren. 
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June